top of page

VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS


El pròxim dimecres 26 d’octubre hi ha organitzada una vaga general d’estudiants per tal de protestar en contra del decret que vol aplicar el govern espanyol a partir del curs 2016/17, pel qual es pretén incorporar una revàlida a 4t de la ESO i una altra a 2n de Batxillerat.

La revàlida de 4t de la ESO consistiria en 7 exàmens amb continguts de 3r i 4t d'ESO. Qui no la superés no podrà accedir al Batxillerat i tampoc obtindria el títol de la ESO encara que tingués aprovades totes les assignatures.

La revàlida de 2n de Batxillerat constaria de 8 exàmens amb continguts de 1r i 2n que, de no ésser aprovats, negarà el títol del Batxillerat a l'alumnat. En aquest cas, l'alumnat sortirà al mercat laboral tan sols amb la titulació d'ESO.

Per la seva banda, amb la revàlida d’accés a la universitat -a més a més d’haver d’aprovar la revàlida del Batxillerat- la llei deixaria oberta la possibilitat d’una tercera selectivitat a càrrec de la universitat en la qual volguéssim estudiar. Com és previsible, de no ser superada aquesta prova, l'alumnat no podria accedir a la universitat desitjada.


bottom of page