top of page

Visita de l'associació gat i gos

L'associació gat i gos ha visitat l'aula oberta (AO)



L’Associació Montblanc Gat i Gos i el grup animalista 101 SOS van visitar l’alumnat de l’Aula Oberta de l’Institut Martí l’Humà per parlar-los sobre la gestió que duen a terme amb els animals que es troben abandonats, per Montblanc i pedanies en el primer cas, i per altres pobles de la Conca en el segon. La Cristina Belles, en nom del grup 101 SOS, va plantejar als joves els beneficis mutus que produeix donar una atenció i una resposta social als animals que, malauradament, es troben abandonats pels carrers i termes dels nostres municipis. 101 SOS es tracta d’un grup de whatsapp amb el qual voluntaris de la Conca col·laboren en aquest sentit. La Cristina va portar amb ella el Dolç, un gos que en aquests moments té en acollida.

La Lorena Clota i l’Anna Amigó, dues components de l’Associació Montblanc Gat i Gos, van explicar a l’alumnat de tercer d’ESO com actuen quan es troben un gos abandonat i com controlen les colònies de gats de què tenen constància. Les vies per aconseguir que els gossos abandonats trobin un lloc estable per a poder viure van des de l’acollida temporal per part d’algun voluntari o voluntària, passant per l’adopció o al seu trasllat a una protectora de Torredembarra. En el cas dels felins, del que es tracta, sobretot, és d’esterilitzar les gates per tal que no proliferi el nombre de gats de carrer i, en el cas de les cries, buscar-los una llar.

A continuació, totes tres els van explicar casos d’animals que han estat feliçment adoptats i que, per tant, han tingut una història amb final agradable per a tots. Les representants van voler deixar constància de dos aspectes de la seva feina. Per una banda, saben que el fet que hi hagi animals abandonats pels carrers ocasiona conflictes i disparitat d’opinions a l’hora de decidir com actuar en aquests casos. Per altra banda, que abandonar un animal és un senyal d’irresponsabilitat i d’insensibilitat per part de les persones que ho fan.

Aquestes dues xerrades complementen la que va oferir la setmana passada la veterinària Raquel Huguet i la que anteriorment havia fet a l’Institut el ramader montblanquí Joan Capdevila. Són tres exemples de persones que, cadascuna des del seu àmbit, tenen cura dels animals en el sentit que els procuren el màxim benestar mentre viuen. En conjunt, l’alumnat ha aprofundit en un focus d’interès que havia sorgit des de les classes de Ciències Socials i Cultura i Valors Ètics: el tracte que reben els animals en la nostra societat. La idea que sintetitza aquest projecte és que, per molt que les notícies negatives impregnin els mitjans de comunicació, hi ha persones bones, anònimes, responsables, que fan bé la seva feina des dels seu àmbit i que afavoreixen enormement la vida de les persones i dels animals que passen per les seves vides.


bottom of page